FertilityYoga opleiding - inhoud opleiding

Fertiliteitsyoga: je leert specifieke oefeningen die ondersteunend werken bij verlaagde vruchtbaarheid. Aan bod komen oa: bekkenopeners, oefeningen die inwerken op de klieren, de endocriene zonnegroet, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, affirmaties en visualisaties die een grotere emotionele balans creëren. Er wordt uitgelegd hoe de oefeningen werken en waarom, wat eventuele contra-indicaties zijn (bv bij klachten als endometriose of na een terugplaatsing) en wat aanpassingen kunnen zijn.

Fysiologie & anatomie (Nee, je komt er niet onderuit :-)) & de rol van voeding.

  1. Het klierenstelsel: welke klieren (behalve de eierstokken...!) zijn van belang bij voortplanting en wat is hun werking?

  2. Stress reductie en verhogen van vruchtbaarheid gaan hand in hand. Wat is stress fysiologisch? Wat zijn oorzaken van stress (behalve emotionele stress) en hoe beïnvloedt het vruchtbaarheid? Welke yogareeksen kan je inzetten?

  3. We gaan oa in op de oestrogeen/progesteron balans en de rol van een overbelaste lever, verzuring en bloedsuikerspiegelproblemen bij verlaagde vruchtbaarheid. En hoe yoga een rol kan spelen bij het opnieuw in balans brengen van deze systemen. 

In de cursus werk je aan een eigen lessenplan. Tijdens de opleiding geef je les aan elkaar waarop je wordt beoordeeld. Dit geldt als examen.  

home.html
1yoga-dans-opleiding.html
1fertiliteitsyoga-opleiding.html
yoga-dans-workshop.html
1zwangerschapsyoga.html
yoga-ski.html
http://www.yogafood.nl
wie-zijn-we.html
yoga-dance-kenia.html
http://moxja-zwanger-worden.nl/